HarvestLab 3000rješenja za poljoprivredno gospodarenje (AMS)

 • Bliska infracrvenu spektroskopiju (NIR) za analiziranje različitih sastavnica unutar požnjetih usjeva, silaže ili gnojovke (jedan senzor, tri primjene)
 • Omogućava automatiziranu prilagodbu dužine reza na temelju sadržaja suhe tvari (žetva usjeva)
 • Analizirati sastavnice ne samo tijekom punjenja, već također i tijekom primjene sekundu prije nego što hranjive tvari dosegnu tlo (gnojovka)
 • Koristite kao laboratorijska jedinica u skladištu ili uredu koji omogućuje precizno određivanje obroka hrane i zdravlje stoke.

Jedan senzor - tri primjene

Proširi sveSklopi sve

Jedan senzor - tri primjene

Jedan senzor – tri primjene

Osmišljen i patentiran od strane Carl Zeissa, senzor HarvestLab 3000 koristi blisku infracrvenu spektroskopiju (NIR) za analiziranje različitih sastavnica unutar požnjetih usjeva, silaže ili gnojovke. Već u 2009. godini tehnologija je certificirana od strane Deutsche landwirtschafts gesellschaft (Dlg) za analizu suhe tvari kukuruzne silaže sa samo zanemarivim odstupanjima između 0,67 i 1,85%. naše različite kalibracije dodatno su usavršene dodajući iz godine u godinu više uzoraka iz više vrsta usjeva/gnojiva, sorti/stočne hrane i regija.

Novi HarvestLab 3000 sklop odražava vrhunsku tehnologiju i temelji se na milijunima sati iskustva na terenu. Senzor može uzeti u obzir 12% širi spektar duljine valova za dodatnu točnost i pruža više od 4.000 mjernih točki po sekundi. Obično je ovo oko 1 milijun mjerenja po teretu. Ne pruža vam samo vrijednost temeljem jednog nasumičnog uzorka, već statistički pouzdane podatke u pokretu. Pogreške koje se obično javljaju tijekom ručnog skupljanja uzoraka, poput izloženosti kisiku ili toplini do uzoraka u sljedeći laboratorij, u potpunosti se uklanjaju. I zadnje, ali ne najmanje važno, svi se podaci prikazuju i dokumentiraju specifično za lokaciju u stvarnom vremenu. To omogućava rukovateljima da prilagode postavke i omogućava automatiziranu optimizaciju stroja već na polju, umjesto čekanja laboratorijskih rezultata po nekoliko dana.

Sakupljač krme

Sakupljač krme

Vlažnost usjeva može varirati i po 20% na jednom polju, što zahtjeva različitu duljinu reza, kako bi se osigurala idealno zbijanje silaže bez šupljina s kisikom. Prilagođen John Deere kombajnu za krmu, HarvestLab 3000 omogućava automatiziranu prilagodbu dužine reza na temelju sadržaja suhe tvari. Automatska prilagodba stope inokulacije silaže pomaže optimizirati fermentaciju i može vam uštedjeti do 10% aditiva silaži.

Uz očitanja suhe tvari, također možete dobiti visoko precizna očitanja sirovih bjelančevina, škroba, sirovih vlakana, NDF, ADF, šećera i sirovog pepela u stvarnom vremenu. To vam omogućava prodaju ili kupnju požnjetih usjeva na temelju kvalitete, ne kvantitete. Pregledom i usporedbom svih podataka o dokumentaciji specifičnoj za lokaciju u John Deere operativnom centru, možete donijeti odluke koje se temelje na činjenicama, npr. odabir sorte i njega usjeva. Izvan sezone se možete profesionalno pripremiti za još uspješniju sljedeću sezonu.

 • Automatska prilagodba duljine reza na temelju suhe tvari za bolju gustoću tereta i kvalitetu silaže
 • Precizna prilagodba doze inokulanta silaže kako bi se optimizirala fermentacija
 • Donošenje informiranih odluka u pogledu odabira sorte usjeva za sljedeću sezonu usjeva
 • Sastavne informacije mogu se ispisati izravno u kabini

Očitavanje stajskog gnojiva - pametna distribucija organskih hranjivih tvari

Očitavanje stajskog gnojiva – pametna distribucija organskih hranjivih tvari

Stajski gnoj je organsko gnojivo bogato hranjivim tvarima. No, do sada su prirodna odstupanja i brzo taloženje prepustili uspjeh gnojenjem stajskim gnojem slučajnosti. Uz John Deere senzor za stajski gnoj, imate jedinstvenu mogućnost preciznog nanošenja N,P,K, koji se temelji na nutritivnom cilju i ograničenoj mjeri u kg/ha te čak možete koristiti i karte s odredbama specifične za lokaciju.

John Deere senzor za stajski gnoj može analizirati sastavnice ne samo tijekom punjenja, već također i tijekom primjene sekundu prije nego što hranjive tvari dosegnu tlo. Neprocjenjiva prednost pred drugim sustavima, budući da su u obzir uzete varijacije prirodnih hranjivih tvari i taloženje tijekom transporta te je isto kompenzirano automatskim prilagodbama brzine i/ili brzine protoka u stvarnom vremenu. Nadalje, podaci dobiveni pomoću John Deere senzora za stajski gnoj mogu se bežično poslati John Deere operativnom centru na daljnju obradu.

 • Kvantificirajte hranjivu vrijednost € 0,75 do € 1,50/m³, smanjujući troškove unosa mineralnih gnojiva
 • Izbjegavanje polegnutih usjeva i ostvarivanje postojanijeg rasta usjeva
 • Maksimizacija prinosa i kvalitete uz pridržavanje zakonskih ograničenja
 • Kompatibilan s većinom cisterni za gnojovku i sustave vitla cijevi

Mobilni laboratorij - ne čekaju se rezultati laboratorija

Mobilni laboratorij – ne čekaju se rezultati laboratorija

HarvestLab 3000 se također može koristiti kao laboratorijska jedinica u skladišnom prostoru ili uredu, pružajući vrijednost tijekom cijele godine. Spajanje na utičnicu vozila drži vas potupno mobilnim i pruža vam instant informacije, gdje god se nalazili. Rezultati u stvarnom vremenu pomažu vam osigurati prikladno upravljanje hranilicama, preciznu racionalizaciju hranjenja i zdravlje stoke. Kao rezultat navedenog možete uštedjeti na nepotrebnim dodacima istovremeno postižući više prinose u proizvodnji govedine, mliječnih proizvoda ili bioplina, te u konačnici postići veću profitabilnost poslovanja.

Naše potpuno novo mrežno sučelje pruža upute korak po korak i prikladno vizualizira podatke, pomažući vam u donošenju ispravnih odabira.

 • Potpuna procjena sastavnica za ratare, rukovatelje postrojenjima za poizvodnju bioplina i nutricioniste
 • Otkrivanje kvalitete hrane za životinje u stvarnom vremenu
 • Jednostavno planiranje zimskog hranjenja
 • Novo sučelje prilagođeno korisniku