Kao rezultat istraživanja koje je proveo Univerzitet u Geöttingen-u, toliko smo sigurni u kvalitetu zrna S700, da jamčimo da možete postići <1% slomljenog zrna u spremniku za zrno. Ako ne, mi ćemo Vam platiti razliku u gotovini za 50% zrna** što na kraju završi kao gubitak u polju*.

Žito
 

Slomljeno zrno = nevidljivi gubici

Slomljena zrna mogu utjecati na vaše poslovanje na više načina:

  1. Sankcije ili odbitci na računu za zrno dostavljeno elevatoru
  2. Loša brzina klijanja sjemena
  3. Gubici u polju

Prva dva ne utječu na dobit na svakoj farmi, ali posljednja ima. I to čini nevidljivo. Njemački znanstvenici** otkrili su da do 50% ukupne količine slomljenog zrna nastalog kombajnom završi u spremniku za zrno, a ostatak u polju. Na primjer, na 500 ha pšenice s prinosom od 8 t/ha i cijenom od 160 eura/ha, to može dodati i gubitke u polju od 12800 eura! Kako slomljena zrna ne klijaju, ti gubici ne ostavljaju 'zelene pruge' u polju, tako da nikad nećete znati, čak i ako provjerite svoje polje sljedeće godine.

Rotor serija S700

Jedan rotor serije S daje jasne prednosti u odnosu na druge tradicionalnije i hibridne sustave.

Usjev prelazi preko prostora za vršidbu više puta u usporedbi sa sustavom tangencijalne vršidbe. Zrno se odvaja od ušiju trenjem i ovaj "efekt trljanja" tretira zrno vrlo nježno, što rezultira niskim oštećenjem zrna.

Prestanite gubiti tisuće eura u slomljenom zrnu!

Kvaliteta zrna

ICA2 automatski kontrolira razinu slomljenog zrna i precizno održava gubitke zrna do unaprijed postavljenih granica, tako da zadržavate veći profit. Koristi dvije kamere u usporedbi sa sličnim sustavima, koji koriste samo jednu kameru. To mu daje veću razinu preciznosti. Zbog toga možemo jamčiti kvalitetu zrna i <1% slomljenog zrna.

kamera elevatora za čisto zrno

Kamera velike brzine u elevatoru za čisto zrno provjerava količinu stranog materijala i slomljenog zrna.

Kamera velike brzine u elevatoru za mekinje provjerava količinu slobodnog zrna i drugih materijala osim zrna (MOG).

Na glavnom monitoru ICA2 možete kontrolirati sve funkcije automatizacije: postavite željene ciljne izlaze, pregledajte slike uživo s različitih kamera i pomoću gumba povijesti provjerite kako se kombajn prilagodio tijekom žetve.

Ovo pokazuje izlaz kamere uživo u elevatoru zrna. Slomljeno zrno istaknuto je narančastom bojom. Strani materijal, žuto ili zeleno. To je daleko bolje od tradicionalnih ručnih provjeravanja kroz staklenu promatračku ploču.

* Samo kod ovlaštenih Joh Deere zastupnika. Prijava samo od15. kolovoza 2019. do30. svibnja 2020. na našoj web stranici Detalje o sudjelovanju potražite u našem registracijskom obrascu

* * Feiffer Consult, Harvest Poll, 2005 www.feiffer-consult.de