Zaštita i njega

Analiza i priprema

Korištenjem podataka mapiranja prinosa iz John Deere Operations Center u kombinaciji s drugim podacima, ako su dostupni (uzorkovanje hranjivih tvari u tlu, satelitska biomasa itd.), jednostavno je stvaranje mapa promjenjivih brzina. Oni se mogu koristiti na vašoj prskalici, raspršivaču mineralnog gnojiva ili cisterni s gnojovkom ako je opremljen sustavom HarvestLab. To možete učiniti sami ili u suradnji sa svojim agronomom ili stručnjakom za preciznu poljoprivredu kod vašeg lokalnog distributera. Za mehaničko suzbijanje korova u kulturi u redovima morat ćete provjeriti imate li ispravne linije navođenja za vaš alat. To se najbolje postiže pomoću rješenja AutoPath™ koje pruža točne podatke o mjestu linija sadnje kulture u redovima, izbjegavajući bilo kakvu potencijalnu štetu.


john-deere-sprayer-specialist-with-customer

Provođenje u polju

Uz dovršene mape promjenjive brzine možete postaviti plan rada za pojedinačna polja s pomoću linija navođenja za vašu prskalicu, raspršivač ili cisternu s gnojovkom opremljenu rješenjem HarvestLab. Pojedinosti o zadatku mogu se poslati izravno prskalici ili cisterni. Ako koristite vučenu prskalicu ili raspršivač, bit će poslane traktoru. Zahvaljujući ISOBUS kompatibilnosti, postavke vučene prskalice ili raspršivača pojavit će se na zaslonu traktora čim se priključe. Kada traktor uđe u polje, posao će se automatski pojaviti na zaslonu. Sve što vozač treba učiniti je potvrditi posao i odmah započeti.

Za mehaničko suzbijanje korova to se najbolje provodi s pomoću alata opremljenog automatskim navođenjem alata jer će precizno slijediti zasađene redove koje je zabilježila sijačica ili sadilica.

Tehnologija mi pomaže u smanjenju utjecaja prskanja.

danish-farm-manager
Mathias Truel
Mørup Agro, Business Manager


Pametna rješenja za poljoprivredna gospodarstva

Prijeđite prstom kroz različita rješenja i kliknite na tehnologiju kako biste saznali kako vam može pomoći.

Priče klijenata

Kontroliranje preciznog uklanjanja korova

Kontroliranje preciznog uklanjanja korova

Daniel Sous na jugozapadu Francuske koristi John Deere Operations Center™ i njegovu mogućnost povezivanja s više od 200 softverskih proizvoda trećih strana za kontrolu korova prilagođenu lokaciji.

Ciljana primjena gnojiva povećava prinos pšenice

Ciljana primjena gnojiva povećava prinos pšenice

Ciljana primjena dušičnog gnojiva u uzgoju pšenice pomoću bliske infracrvene tehnologije (NIRS) može povećati prinos do 5%. Holger Huffelmann objašnjava postavke i mogućnosti koje nudi NIRS tehnologija.