Poslujemo uspješno već više od jednog stoljeća

Pogledajte 100 godina John Deere traktora

Naše naslijeđe

Otkrijte ključna postignuća koja su nas oblikovala.

 • Porijeklo pluga

  Kada je puknuo američki ekonomski balon 1830-ih, John Deere zaputio se na zapad, a uskoro su za njim došli njegova žena i petero djece. Deere je bio poštovani kovač u Vermont, ali on je htio početi iznova u novom domu Illinoisu. Iščekujući prilike koje dolaze uz vrijedan rad, počeo je putovati na zapad zemljom koju će uskoro promijeniti zauvijek.

  Povijesna reklama za trgovce iz 1855. godine „John Deere Manufacturer, wholesale & retail dealer in plows & agricultural implements. Moline, Rock Island Co. Illinois”
 • Rješenje za zemlju

  Nije dugo trebalo da Deere uspostavi kovačnicu u Grand Detouru, Illinois. Ubrzo je shvatio da poljoprivrednici u njegovoj zajednici ne ostvaruju uspjeh na svojim poljima unatoč teškom radu. Obitelji koje su dolazile u to područje imale su problema s ljepljivim, prerijskim tlom – što je bio neočekivani izazov u odnosu na pjeskovito tlo u njihovoj domovini. Njihove prokušane plugove od lijevanog željeza često je trebalo čistiti od zemlje i namještati svakih nekoliko metara u srcu Amerike.

  Crtana ilustracija koja prikazuje poljoprivrednika koji čisti zemlju sa svog čeličnog pluga
 • Kovač koji je iskoristio priliku

  Deere je bio uvjeren da bi drugi materijal i oblik riješili problem. Pronašao je slomljeni čelični list pile i počeo kovati povijest. Ono što je za nekoga bio otpad, Deere je pretvorio u revolucionarnu inovaciju. Promijenio je oblik oštrici i veliku pažnju posvetio ispravnim krivuljama alata. U praksi je to bio jedinstven uspjeh. U zajednici gdje se koristilo, ništa više nije bilo isto.

  Slika kako John Deere radi u kovačnici koju je naslikao Walter Haskell Hinton
 • Rastemo zahvaljujući zemlji

  Deere je iskoristio priliku koju mu je pružila njegova inovacija i stvorio tvrtku te nastavio poboljšavati sam proizvod. Uz pomoć istraživanja, povratnih informacija korisnika i dokazanog vrijednog rada tvrtka koju je John Deere osnova procvjetala je do 1849. godine i proizvodila 2000 plugova godišnje. Kako nije bio jedan od onih koji bi se zadovoljili s “dovoljno dobro”, Deere je nastavio proširivati svoju tvrtku. Sada, gotovo dva stoljeća kasnije, tvrtka koje se razvila od jednog slomljenog lista pile postala je pokretača snaga u svijetu – od čizama u polju do rješenja preko horizonta tehnologije.

  Fotografija iz 1882. godine triju muškaraca koji stoje pored Deere & Co vagona natovarenog čeličnim plugovima koji su spremni za isporuku i tvornički radnici koji gledaju kroz prozor sa zgrade u pozadini