Dijelovi kombajna

Dijelovi kombajna

Pripremite se da budete sjajni

Dijelovi koji se nalaze u najboljoj klasi i redoviti pregledi vaš su ključ za vrhunske rezultate žetve za godine koje dolaze.

Štitnici za nož

Zamjena štitnika noža - kada i zašto

Zamjena štitnika noža kada su slomljeni, savijeni ili kada razmak prelazi 5,4 mm uštede energiju, skrati vrijeme zastoja i smanji ukupne troškove održavanja i dijelova za platformu za rezanje, – pogonski remen i dijelove noža treba rjeđe zamjenjivati.

Dijelovi za rezanje

Zamjena dijelova za rezanje - kada i zašto

Pazite na dijelove za rezanje vaše platforme radi znakova istrošenosti ili oštećenja i zamijenite ih kako biste bili sigurni da režete usjev, umjesto da ga neučinkovito ribate. Poboljšaćete brzinu na tlu, uštedjet ćete gorivo i povećati vijek trajanja pogonskog remena.

Prsti pužnice

Zamjena prstiju pužnice - kada i zašto

Slomljene, savijene ili pretjerano istrošene prste bi trebalo zamijeniti kako bi se postigle bolje karakteristike hranjenja i veća brzina na tlu.

Remeni

Zamjena remenja - kada i zašto

Kad vidite vidljive pukotine na remenu, ili kada počinje stvarati neobične zvukove ’ vrijeme je za zamjenu. Iskoris’tit ćete bolji prijenos snage, minimalno klizanje i manje vibracija. Usput, remenje uvijek čuvajte na temperaturi između +15°C i +25°C na suhom mjestu.

Turpijaste letve

Zamjena turpijaste letve - kada i zašto

Kad je profil na turpijastoj letvi ispod 6 mm u maksimalnom položaju, stvarno biste je trebali zamijeniti. Samo pravilan profil zuba osigurava optimalne performanse vršidbe, posebno kod rukovanja velikim opterećenjima.

Lanci

Zamjena lanaca - kada i zašto

Zamjena lanaca na vrijeme je kritična. Tipični načini zamora su slomljene unutarnje ploče, presječene igle zbog slomljenih unutarnjih ploča ili prijeloma zbog zamora. Zamijenite ih i kada produljenje prelazi 3%, o čemu svjedoči abrazivno trošenje klina i čahure. Pomoću mjerača habanja testirajte lanac.

Noževi usitnjivača

Zamjena noževa usitnjivača - kada i zašto

Slomljeni, oštećeni ili istrošeni noževi usitnjivača mogu uzrokovati slabiju kvalitetu rezanja i veću potrošnju goriva i energije. Na vrijeme trebate – zamijeniti noževe usitnjivača. Novi noževi usitnjivača povećavaju performanse usitnjavanja, minimiziraju rizik od prekida i smanjuju ukupne troškove rada.